Superspetters Zwemles

Met de zwemlesmethode SuperSpetters van de NRZ leren kinderen op een veilige, snelle en leuke manier zwemmen.

Superspetters zwemles

Met de zwemlesmethode Superspetters van de NRZ leren kinderen op een op veilige, snelle en leuke manier zwemmen

Het SuperSpetters NRZ-diploma staat gelijk aan het nationaal zwemdiploma C.

Eerst borstcrawl

SuperSpetters sluit beter aan bij de jonge kinderen qua lesopbouw en hulpmiddelen. Bij deze methode zijn borstcrawl en rugcrawl eerder aan de beurt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zichzelf.

Opvallende verschillen

Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers (kleine zwemvliezen). De zoomers zorgen ervoor dat de jonge kinderen met minder kracht goed vooruit komen. Hierdoor kunnen ze meer aandacht besteden aan de techniek; hoe beter de techniek, des te minder kracht het zwemmen kost. Er wordt (bijna) geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen, waardoor kinderen goed ervaren wat het water met ze doet.

A of AB is echt onvoldoende

Het ZwemABC is zo opgezet dat het pas met C veilig is. Volgens het factsheet Zwemvaardigheid 2014 van het Mulier Instituut haalt in Nederland maar 35% van de kinderen het C-diploma. Veel kinderen zijn dus niet voldoende zwemvaardig. Vaak komt dit omdat veel ouders nog steeds denken dat A en B te vergelijken zijn met het oude A en B-diploma van vroeger. De SuperSpetters methode springt hierop in met 1 diploma wat betekent dat uw kind zwemveilig is.

Meer info?

Heb je een vraag of opmerking? Vul je gegevens in en klik op ‘Verzenden’. We nemen binnen 1 werkdag persoonlijk contact met je op.

Stel niet langer uit en meld jouw kind aan voor de superspetters zwemlessen